För de vuxna

Äntligen kan vi presentera vårt bokäventyr för vuxna och ungdomar! Här nedanför finns möjlighet att både ladda ner äventyret som en PDF, samt övriga dokument som kan vara bra att ha. Prova mer än gärna, och hör av er till oss om ni har några funderingar!

Maria Rönnedal
tel. 0704 71 15 35
mail: maria@alvsjokyrkan.se
eller maria.ronnedal@gmail.com

Material att ladda ner

Vuxenäventyret Drakriddarnas hemlighet

Förslag på rollkaraktärer

Stridstabell (att fylla i)

Stridstabell (ifylld)

Darkos köpbod

Hemlig lista av fångar i spelet

Kung Valdarians insamlingsformulär

Drakriddarnas hemlighet – ett utdrag ur äventyret

Rådsmötet

Start. Ni har kommit till Valdors slott och det är dags för det stora rådsmötet, ni går in genom slottsporten. Slottet är byggt av sten och på väggarna hänger vävda bonader i varma färger. En betjänt leder er uppför trappan, genom en korridor och in i ett rum. Här i rummet finns ett stort bord i mörkt snidat trä och tretton stolar. Ni är 10 ungdomar och vuxna som kommer in i rummet. Ingen av er känner någon av de andra. Det är första gången ni träffas. Kung Valdarion reser sig upp, går fram och hälsar på er: ”Välkomna till Valdors slott. Varsågoda och slå er ner här vid bordet.” Ni slår er ner på varsin stol och kungen sätter sig vid ena kortändan av bordet. Han rullar upp en stor bokrulle framför sig och tittar ner i bokrullen en kort stund innan han lyfter blicken till er och börjar tala.

”De flesta av oss som finns här idag har förlorat någon som vi älskar och bryr oss om. Några av er har rest långt och andra är Valdorbor. Många av Valdors barn och ungdomar har blivit kidnappade och bortförda av Den svarta draken. En del av er har kommit till mig och bett om hjälp att hitta de saknade och er andra har jag skickat efter för att vi behöver er hjälp. Det är brottsorganisationen ”Den svarta draken” som ligger bakom det som har hänt. Det har pågått under en längre tid men det är först nu som vi har fått upp ögonen för det. Jag har skickat ut spioner för att ta reda på vad det är som har hänt och de har rapporterat tillbaka till mig. Spåret leder till Drömmarnas stad på andra sidan havet.

Jag har en historia som liknar er. Mina barn kom och ville prata om nånting viktigt, jag hade inte tid att lyssna. Jag och drottningen höll på med förberedelser inför den stora slottsbalen, stadsbesök och tornérspel. Hade vi bara haft tid att lyssna hade det här aldrig hänt. Jag tror att de ville berätta om de främmande ungdomar som fanns här på ön och om Den svarta draken.

Jag har börjat planera ett räddningsuppdrag och jag har köpt ett skepp som kan föra oss till Drömmarnas stad. Vi ska rädda kungens barn men också alla de andra bortrövade barnen och ungdomarna från Valdor. Jag behöver er allihop, dels för att ni är djupt engagerade i de som har försvunnit och dels för att ni är utbildade och skickliga. Ni är de allra bästa. Ni är alla kallade att följa med på det farliga räddningsuppdraget. Vi kommer att mötas av stora faror.

Men jag vet att vi tillsammans kommer att klara av det och jag hoppas att ni alla vill anta utmaningen.